Mensen worden geëvacueerd uit het gebied waar de branden woeden
NOS NieuwsAangepast

Autorit door vuurzee Tennessee: vonken schieten tegen de voorruit

Vlammen en rook. Dat is het enige dat een inwoner van Gatlinburg in de Amerikaanse staat Tennessee ziet terwijl hij op de vlucht is voor de vuurzee. Huizen en bomen; alles waar hij langs rijdt staat in brand. De vonken schieten tegen zijn voorruit.

Dat is te zien op videobeelden die de man maakte tijdens zijn vlucht. Het tekent de situatie in de regio, die geteisterd wordt door bosbranden. Daarbij zijn inmiddels drie doden gevallen. 14.000 mensen zijn geëvacueerd en honderden gebouwen in Gatlinburg, dat grenst aan de Smoky Mountains, zijn verwoest.

'Ze hebben niemand gewaarschuwd'

Niet alleen in Tennessee leveren de branden problemen op. Door de droogte woedt het vuur ook in Georgia en North Carolina. Inmiddels regent het in het getroffen gebied, maar experts denken dat er te weinig neerslag valt om het vuur te doven. Het leger is ingeschakeld om de brandweer te helpen.

Ook werknemers van een aquarium moesten vertrekken. Zij maken zich zorgen over de meer dan 10.000 dieren die zijn achtergebleven. Het is niet duidelijk wanneer het personeel kan gaan kijken hoe het met de dieren gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl