Braziliaans voetbalteam neergestort; zes overlevenden

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vliegtuig neergestort Colombia

In de buurt van de Colombiaanse stad Medellín is een vliegtuig neergestort met 81 mensen aan boord. Zes inzittenden hebben het overleefd en 75 zijn omgekomen.

In het toestel zaten onder anderen 22 spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense, 21 journalisten en negen bemanningsleden. Het voetbalteam was onderweg om de finale van de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Europa League) te spelen tegen de Colombiaanse club Atlético Nacional uit Medellín.

Amichai Stein
@AmichaiStein1
#BREAKING: Last picture of Brazilian team #Chapecoense before the crash in Colombia, on their way to the Copa final https://t.co/VWA4hy2El7
2 jaar geleden

Voor de crash had het toestel een noodsignaal afgegeven vanwege een storing in de elektronica. De plaats van het ongeluk, bij La Unión op zo'n 50 kilometer van Medellín, is alleen over land bereikbaar vanwege de slechte weersomstandigheden.

Onder de overlevenden zouden de Chapecoense-verdediger Alan Ruschel, keeper Jakson Follmann en een stewardess van het vliegtuig zijn.

Voetballer Alan Ruschel wordt afgevoerd EPA

Inmiddels hebben de hulpdiensten hun werkzaamheden gestaakt vanwege hevige regenval in het bergachtige gebied. Ze hopen over een paar uur verder te gaan, als het licht is. De autoriteiten roepen mensen op hun jeeps en SUV's beschikbaar te stellen aan de hulpdiensten.

Andres Felipe Arcos
@AndresFelipe
Imagen del accidente aéreo en La Unión, Antioquia de Chapecoense
2 jaar geleden

Het toestel is een British Aerospace 146 van de Boliviaanse luchtvaartmaatschappij Lamia. Het team was gisteren vertrokken uit São Paulo en had een tussenlanding gemaakt op luchthaven Viru Viru in Bolivia. Chapecoense komt uit Chapeco, in het zuiden van Brazilië. 

Op Twitter betuigen veel Latijns-Amerikaanse voetbalclubs hun medeleven aan Chapecoense. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft alle activiteiten en wedstrijden afgelast.

Atlético Nacional
@nacionaloficial
Nacional lamenta profundamente y se solidariza con @chapecoensereal por el accidente ocurrido y espera información de las autoridades.
2 jaar geleden

STER Reclame