Engelse 'pedotrainer' Bennell in ziekenhuis

tijd van publicatie Aangepast
EPA

De voormalige voetbaltrainer Barry Bennell, de spil in een misbruikschandaal in Engeland, is in het ziekenhuis opgenomen. Hij werd vrijdag bewusteloos gevonden in een hotel in Stevenage, ten noorden van Londen. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Wat er met de 62-jarige Bennell is gebeurd en hoe het nu met hem gaat, is niet bekend.

Bennell werkte onder meer als jeugdcoach voor de clubs Crewe Alexandra, Manchester City en Stoke City. Hij is sinds 1994 drie keer veroordeeld voor misbruik. Zijn langste straf kreeg hij in 1998. Hij moest negen jaar de cel in voor het misbruiken van zes kinderen.

Verkracht

Deze maand kwam een reeks nieuwe beschuldigingen naar buiten aan het adres van Bennell. Oud-prof Andy Woodward, van Crewe, was de eerste die in het openbaar vertelde over het misbruik. Andere voetballers volgden, onder wie David White, Steve Walters en Chris Unsworth. 

Zo vertelde Unsworth dat hij tussen de vijftig en honderd keer is verkracht door Bennell. "Ik wist dat het verkeerd was, maar ik wilde zo graag voetballen", zei hij.

In Engeland is na de berichten over misbruik een meldpunt ingesteld. Daar zijn al meer dan honderd telefoontjes binnengekomen over misbruik bij voetbalclubs.

STER Reclame