De skihal in Zoetermeer ANP

Heeft Nederland de grootste overdekte skipiste ter wereld? Dat valt nog te bezien, want uit meetwerk van de website wintersporters.nl blijkt dat vrijwel alle indoor-skihallen zich groter voordoen dan ze zijn.

Testers gingen op pad voor de website, die bekend is onder wintersportliefhebbers, en bezochten tien grote skihallen in de Benelux en net over de grens in Duitsland. Met speciale lasermethodes maten ze de echte lengte van de pistes. Negen van de tien pistes bleken in het echt veel korter dan werd gemeld. Alleen de lengte van Snowworld Zoetermeer kwam overeen met wat het bedrijf zelf zegt: 300 meter.

Landgraaf

De skihal in Landgraaf van hetzelfde bedrijf bleek echter veel te kort. Snowworld beweert dat het met 520 meter de langste skipiste ter wereld is, maar de daadwerkelijke lengte bleek 387 meter te zijn. Het bedrijf bevestigde de leugen tegen wintersporters.nl. Een van de redenen voor het verschil is volgens Snowworld dat andere skihallen ook een veel langere pistelengte verzinnen.

Bij andere skihallen ging het om verschillen in lengtes van enkele tientallen meters.

Gesjoemel met pistelengtes komt ook voor in de Alpen. Skigebieden doen het soms voorkomen alsof het totaal aantal pistekilometers een stuk groter is dan in werkelijkheid. Dat probleem is een paar jaar geleden aangekaart en in sommige gebieden aangepast.

STER reclame