AFP

Meer dan 5.000 vissen, bevroren in een schaatsbaan: het zou de nieuwste bezienswaardigheid in een attractiepark in het Japanse Kitakyushu moeten worden. Dat gaat echter niet meerdoor, want het park moet niet alleen zijn deuren tijdelijk sluiten door alle kritiek op het project, ook de schaatsbaan moet volledig smelten.

Japanners zijn namelijk woedend; de vissen, ook al waren ze dood voordat ze ingevroren werden, mogen niet gebruikt worden voor "de lol". Dus moet attractiepark Space World de baan laten smelten, zodat de vissen een herdenkingsdienst kunnen krijgen. 

Dode vissen in schaatsbaan weg na golf van kritiek

"We hebben veel kritiek gekregen op het gebruik van de vissen", vertelt een woordvoerder van het park. "Sommigen vinden het schandalig dat we ze als speelgoed gebruiken, anderen vinden het niet goed dat we voedsel weggooien."

We wilden bezoekers het idee geven dat ze zouden schaatsen op de zee.

Directeur attractiepark

Plezier en leren

Volgens de directeur van het park was het de bedoeling om met de bevroren vissen bezoekers het gevoel te geven "te schaatsen op de zee". "We wilden ze plezier laten hebben én iets over vissen leren."

De herdenkingsdienst, onder leiding van een priester, vindt binnenkort plaats. "Maar dat hadden we al gepland voordat we kritiek kregen, hoor."

STER reclame