NOS

Goedemorgen! Vandaag schijnt de zon flink en het is overal droog. De eerste uren vriest het nog licht, maar uiteindelijk komt de temperatuur overal boven nul.

Wat heb je gemist?

Aanhoudingen voor online verkoop van nep-merkkleding

De FIOD heeft 12 mensen opgepakt voor het verkopen van valse merkkleding op internet. De afgelopen weken doorzocht de opsporingsdienst van de belasting huizen en opslagplaatsen. Daar lagen tonnen aan nepkleding, schoenen en tassen. De spullen werden verkocht via sociale media als Instagram en Facebook; soms door minderjarigen die een extra zakcentje wilden verdienen. Naast de namaakkleding zijn ook geld en wapens in beslag genomen. De kleding, schoenen en tassen worden vernietigd.

Politie rolt netwerk van verkopers nepspullen op

's Werelds kleinste aapjes uit Australisch reservaat gestolen

Uit een natuurreservaat in Australië zijn drie zeldzame dwergzijdeaapjes gestolen, dat is de kleinste apensoort ter wereld. De politie heeft twee mannen opgepakt. Twee aapjes zijn terecht, eentje is nog spoorloos. De dieren worden op de zwarte markt voor wel 35-honderd euro aangeboden. De illegale handel in de dwergzijdeaapjes is waarschijnlijk toegenomen omdat het in China het jaar van de aap is.

dwergzijdeaapje Reuters

'Drugscontrole in Rotterdamse haven faalt'

Verschillende bedrijven in de Rotterdamse haven zeggen dat de douane al weken containers zonder controle doorlaat. Dat zou komen door problemen met het elektronisch aangiftesysteem, schrijft het AD. Bedrijven moeten nu per mail aangifte doen. Vaak zou er al binnen een minuut antwoord zijn. 

De douane zou vanwege het risico op bederf vooral containers met groente en fruit snel laten passeren, terwijl die juist vaak gebruikt worden om drugs in te verstoppen. De douane bevestigt de problemen, maar spreekt tegen dat containers zonder controle worden doorgelaten.

'10.000 mensen gevlucht uit Oost-Aleppo'

Ongeveer 10.000 inwoners van Oost-Aleppo zijn gevlucht vanwege de opmars van het Syrische leger. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. De vluchtelingen zouden naar delen van de stad zijn gegaan die in handen zijn van de Koerden of van het regeringsleger. Gisteren werden weer twee wijken heroverd door het regeringsleger. Ze zijn van groot strategisch belang omdat ze middenin het deel van de stad liggen dat in handen is van rebellen. Dat gebied zou nu in tweeën zijn gesplitst.

En verder vandaag...

Wordt het privémuseum van Piet den Hartogh met de grootste collectie antieke Fords wereldwijd gesloten.

En Minister-president Rutte ontvangt de medaillewinnaars van de Paralympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro op het Catshuis.

Fijne dag!

STER reclame