Donny van de Beek komt voor Hakim Ziyech
NOS Voetbal

Bosz: spelers als Van de Beek bepalend voor titel

Peter Bosz prijst zich gelukkig met zijn brede selectie. De trainer van Ajax bracht zondag tegen sc Heerenveen (0-1) Donny van de Beek voor Hakim Ziyech en de 19-jarige invaller speelde vervolgens een beslissende rol, met een assist bij de goal van Davy Klaassen.

"Dat kan achteraf weleens bepalend zijn voor het kampioenschap", zegt Bosz. "Met Donny en veel andere jongens hebben we veel jongens die het verschil kunnen maken." Aanvoerder Klaassen voegt toe: "Donny speelde donderdag (tegen Panathinaikos) al heel goed. Vandaag gaf hij een wereldpass. Leuk voor hem."

Bosz: niet te lang stilstaan bij gemis Klaassen

Volgende week doet Bosz tegen FC Groningen mogelijk vanaf de start een beroep op Van de Beek, als vervanger van de geschorste Klaassen. "Al het hele seizoen is Klaassen belangrijk", aldus Bosz. "Maar we hebben goede vervangers, dus daar moeten we niet te lang bij blijven stilstaan."

Ook Klaassen wilde niet te lang stilstaan bij de gele kaart die hem de schorsing opleverde. Volgens arbiter Danny Makkelie wilde de Ajacied met een 'schwalbe' een strafschop versieren. Daar was Klaassen het bepaald niet mee eens. "Voor mijn gevoel slecht gezien door de scheidsrechter, maar ik wil mijn dag er niet door laten verpesten"

"Dit is een belangrijke zege", aldus Klaassen. Trainer Bosz: "We voetballen al maanden goed, zitten in een goede fase."

Klaassen: was niet makkelijk, wel belangrijk

Donderdag kan Bosz nog een versterking van zijn selectie verwelkomen. Dan is de verbanning van Anwar El Ghazi naar Jong Ajax voorbij. Met vier goals in drie wedstrijden deed El Ghazi van zich spreken bij Jong Ajax. Zijn voornaamste concurrent bij het eerste, Bertrand Traoré, overtuigt nog niet, maar krijgt vertrouwen van Bosz.

"Ik ben blij dat we zulke spelers (als Traoré) hebben", aldus Bosz. "Spelers met een verfijnde techniek. Uit hem valt nog veel meer te halen. De laatste bal was vandaag een paar keer niet goed. Dan komt hij er zo geweldig langs, maar dan moet de laatste pass goed zijn. Maar ook hij is nog jong."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl