Jay-Roy Grot scoorde in de eerste helft tweemaal

NEC is in eigen huis FC Twente de baas

NEC heeft voor het eerst sinds 1 oktober weer een wedstrijd gewonnen. In eigen huis won de nummer 15 van de eredivisie nipt, maar niet onverdiend, van FC Twente (de nummer 6): 3-2.

De eerste 25 minuten waren niet om aan te zien. En dat kwam niet eens door de mist die net voor aanvang van de wedstrijd uit de Goffert was opgetrokken. Beide ploegen bakten er gewoonweg helemaal niets van.

Een afgeslagen Twentse corner leidde de ommekeer in. NEC zette een razendsnelle counter op, die door Jay-Roy Grot knap afgerond werd. Voor de lange spits was het zijn eerste goal in de eredivisie en acht minuten later stond hij al op twee: via een Twents lichaam schoot hij opnieuw binnen.

Twente - dat het dit seizoen zo aardig doet - was zelf niet bij machte een tandje bij te schakelen, maar na de rust lukte dat wel. Plots werden ook de bezoekers gevaarlijk, wat tot kansen leidde voor Dylan Seys en Enes Ünal. De Belg scoorde niet, de Turk wel. Van dichtbij schoot hij zijn negende treffer van het seizoen binnen.

Niet veel later maakte Dario Dumic er, na een knappe actie, 3-1 van. En omdat Twente slordig met zijn kansen omging (het ene na het andere schot ging recht op NEC-doelman Delle af) leek de buit binnen voor de Nijmegenaren.

Dat het toch nog spannend werd, kwam door een flinke dot Nijmeegse pech: een voorzet van Seys rolde via NEC'er Mikael Dyrestam een millimeter over de doellijn heen. Tot opluchting van heel Nijmegen vielen er echter geen goals meer.