NOS VoetbalAangepast

Schuurman, de Feyenoord-huurling die Jari heet

Matchwinner Schuurman in Eredivisie op Vrijdag

Zijn vorige 43 minuten in het shirt van Willem II vielen nog een beetje tegen. Jari Schuurman, dit seizoen gehuurd van Feyenoord, kreeg alleen nog maar invalbeurten en scoorde nog niet. Aan dat alles kwam vrijdagavond tegen Go Ahead Eagles een einde.

Basisspeler Schuurman besliste de wedstrijd: 0-1. "Schitterend om de winnende te maken", glunderde hij na afloop trots bij NOS Eredivisie op Vrijdag.

Zijn geduld werd op de proef gesteld, maar het was het meer dan waard. "Om vandaag in de basis te staan en de winnende te maken, is een hele mooie beloning."

Er was wat scepsis over het feit dat Feyenoord de 19-jarige middenvelder verhuurde. Was het niet zonde dat het talent alweer vertrok? En wilde hij zelf eigenlijk wel weg uit Rotterdam? "Ja, ja. Dit kwam van mijn kant en van Feyenoords kant. Ik zou bij Feyenoord een hele, hele kleine kans maken op minuten in het eerste. En hier wist ik dat die kans groter zou zijn."

Na vrijdag lijkt het een juiste keuze. En Schuurman staat te popelen om zijn volgende basisplaats te veroveren. Dus De Kuip is heel even uit zijn gedachten. Wat is eigenlijk mooier, debuteren in De Kuip of de winnende scoren voor Willem II? "Het is het leukste om te scoren, maar 50.000 man in De Kuip is ook bijzonder. Ik kan geen keuze maken."

Jari Litmanen in 2002

Tot slot: zijn voornaam. Die heeft verdacht veel weg van een icoon van Ajax, de aartsrivaal van Feyenoord. "Hoe dat zit? Mijn ouders. Ik heb er eigenlijk niks mee te maken", lacht Schuurman.

Maar feit is dat hij wel degelijk vernoemd is naar de Finse oud-aanvaller Jari Litmanen. "Ik vind het een prima naam. Het was een topspeler. Mooi dat ik nu voor de aartsrivaal uitkom. Ik heb er helemaal niets tegen. Of ik op hem lijk qua speler? Ik heb beelden gezien. Hij was een nummer tien met scorend vermogen. Ik hoop dat ik ooit zo goed word."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl