Max Verstappen ANP

Verstappen liever in zwembroek dan in smoking

time icon Aangepast

Niet met een smoking op het Sportgala, maar met een zwembroek op het strand. Max Verstappen laat het NOC*NSF Sportgala op 21 december in de RAI schieten. "Ik ben dan op vakantie met familie en vrienden en dat heb ik al een tijdje terug gepland", reageerde Verstappen voor de NOS-camera na de vrije training in Abu Dhabi. "Dat ga ik zeker niet afzeggen."

Gisteren klonk de 19-jarige Nederlander iets scherper. "Of ik Sportman van het Jaar moet worden? Eigenlijk liever niet, want dan hoef ik er ook niet naartoe", zei hij in het AD. "Wéér een gala. Nee. dan heb ik liever helemaal niets." En: "Geef die eretitel maar aan iemand anders." 

Max Verstappen in Abu Dhabi NOS

De nominaties voor de verkiezing van de Sportman van het Jaar zijn nog niet bekend, maar na zijn imponerende Formule 1-seizoen, inclusief een historische GP-zege in Spanje, behoort Verstappen zeker tot de kanshebbers.

De Red Bull-coureur heeft dan misschien geen zin in het gala, een eventuele nominatie kan hij toch wel waarderen, stelt hij vandaag. "Natuurlijk is het zeer mooi om genomineerd te zijn. Ik denk dat je dan wel wat gepresteerd hebt in een jaar. Of het eervol is? Absoluut. Zeker weten. Maar ik ben sowieso al heel druk, dus dan is een vakantie ook heel fijn", aldus Verstappen. 

Twee jaar geleden viel Verstappen al eens in de prijzen op het Sportgala. Toen kreeg hij de Young Talent Award na een fantastisch seizoen in de Formule 3, waarin hij tien overwinningen boekte. De destijds 17-jarige coureur was destijds ook niet in de RAI vanwege verplichtingen in Engeland. De prijs werd uitgereikt door dj Martin Garrix, maar de Skype-verbinding met Engeland viel in het water.

Dat de prijs voor het talent van het jaar verdiend was, heeft de geschiedenis inmiddels geleerd. Maar klaar is Verstappen natuurlijk nog niet. "Het belangrijkste voor mij is een titel in de Formule 1." 

STER Reclame