De kinderstoelen waar het om gaat
NOS Nieuws

NVWA waarschuwt voor gevaarlijke kinderstoel

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor een kinderstoel van producent Louwen Houtbewerking. De stoel voldoet niet aan de wettelijke veiligheidseisen. De eenmanszaak uit Assendelft, in Noord-Holland, roept de stoelen daarom terug.

Uit testen van de NVWA bleek dat de blankhouten of witte beuken kinderstoel niet veilig is, omdat er een uitvalbeveiliging ontbreekt. Ook zijn sommige openingen te groot en kan de stoel zij- en voorwaarts kantelen.

Kinderen kunnen daardoor uit de stoel vallen of met stoel en al vallen. De NVWA waarschuwt ook dat kinderen bijvoorbeeld met hun hoofd bekneld kunnen raken als ze door een te grote opening glijden.

Geld terug

Mensen die de stoel hebben gekocht, wordt dringend geadviseerd hem niet meer te gebruiken. Ze kunnen de kinderstoel terugbrengen en krijgen hun geld terug. De stoel werd verkocht sinds 2002, maar is inmiddels uit de verkoop gehaald.

Volgens de producent zijn er in de afgelopen veertien jaar in totaal een paar honderd stoelen verkocht. "Er zijn nooit ongelukken mee gebeurd en ik heb er nooit klachten over gekregen", zegt eigenaar Ernst Louwen. "De regels zijn in 2012 aangescherpt, maar ik heb dat over het hoofd gezien."

Louwen Houtbewerking heeft een eigen webwinkel, maar de stoel was ook bij enkele andere verkooppunten in Nederland te koop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl