Moeder uit 'The Brady Bunch' overleden

Aangepast
The Brady Bunch (Henderson tweede van rechts) Hollandse Hoogte

De actrice Florence Henderson is op 82-jarige leeftijd overleden. Ze was wereldberoemd als de moeder uit de tv-serie The Brady Bunch, die ook in Nederland werd uitgezonden.

De iconische tv-serie, die van 1969 tot 1974 op de buis was, ging over een samengesteld gezin van een vader met zijn drie zonen en zijn nieuwe vrouw met drie dochters. In de sit-com kwamen onderwerpen als kalverliefde, rivaliteit tussen de kinderen en andere tienerproblemen aan de orde.

Door de vele herhalingen kreeg de serie een cultstatus in de VS, een symbool van "vroeger" waarin de problemen nog eenvoudig waren, jongens alleen onschuldig kattenkwaad uithaalden en meisjes zich vooral bezig hielden met hun lange haar en plateauhakken. 

Beste tv-serie

Het fenomeen werd in 1995 op de hak genomen met The Brady Bunch Movie, waarin de Brady's op hun ouderwetse manier proberen te overleven in de moderne tijd. In die film speelde Shelley Long de moeder; Henderson had een kleine gastrol. 

In Amerikaanse lijstjes van beste tv-moeders staat Carol Brady nog altijd hoog bovenaan, naast bijvoorbeeld June Cleaver uit Leave it to beaver, Marion Cunningham uit Happy Days en Claire Huxtable uit The Cosby Show.

Florence Henderson in 2013 EPA

STER Reclame