Onrust en honderden arrestaties in Bulgaars vluchtelingenkamp

Aangepast
AFP

In een vluchtelingenkamp in het zuiden van Bulgarije zijn honderden bewoners in opstand gekomen. Ze staken gistermiddag autobanden en meubels in brand en gooiden stenen naar de politie. Die zette daarop een waterkanon in.

Later op de avond escaleerde de situatie. De politie schoot toen ook met rubberkogels en arresteerde meer dan 200 mensen.

Het is onrustig in het kamp sinds het een paar dagen geleden hermetisch werd afgesloten. Niemand mocht het kamp meer in of uit omdat er volgens lokale media besmettelijke huidziekten heersen. Volgens de Bulgaarse organisatie die de vluchtelingenopvang regelt, klopt dat niet.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rellen in Bulgaars vluchtelingenkamp

Eerdere protesten

In het kamp in Charmanli, vlak bij de Turkse grens, verblijven zo'n 3000 mensen. Ze komen voornamelijk uit Afghanistan en Syriƫ. Vorige maand waren er ook al protesten omdat de migranten naar West-Europa willen.

Mensen die in Charmanli wonen, eisen dat het kamp wordt gesloten. Ze hielden in de buurt betogingen en werden daar gisteren bij gesteund door tientallen nationalisten uit andere regio's die met bussen naar Charmanli waren gekomen.

STER Reclame