De tuin van Buckingham Palace is ruim zeventien hectare groot ANP

Buckingham Palace, hartje Londen: het officiële paleis van Queen Elizabeth, met een tuin van ruim zeventien hectare. En om die goed te onderhouden, is een nieuwe tuinman nodig. Een vacature dus, alleen niet met een koninklijk salaris. 

Het Britse hof heeft namelijk bekendgemaakt dat de toekomstige tuinman ongeveer 20.000 euro per jaar zal verdienen. Dat komt neer op iets meer dan tien euro per uur. Hij of zij krijgt wel de mogelijkheid om in het paleis te wonen, maar daarvoor zal dan wel een deel van het salaris worden ingehouden. 

Volgens de Britse media is het salaris net boven het minimumloon. In het dure Londen is het niet makkelijk om van dat bedrag rond te komen. Er zijn speculaties dat het koningshuis moet besparen. De komende jaren zal Buckingham Palace gerenoveerd worden. Daar wordt zo'n 430 miljoen euro voor uitgetrokken. 

Eisen

Tuinman voor de Britse koningin word je niet zomaar: naast een passie voor bloemen en planten, moet je een hoveniersopleiding afgerond hebben. Ook moet je vaak initiatief nemen, zelfverzekerd zijn en vooral heel trots zijn op je werk, zo staat in de vacaturetekst.

STER reclame