Groot ongeluk op Chinese bouwplaats: tientallen doden

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden

In China zijn donderdagochtend ten minste veertig mensen om het leven gekomen door een instorting op een bouwplaats. Er zijn meerdere gewonden en er zitten mensen vast onder het puin, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Het ongeluk gebeurde bij een elektriciteitscentrale in de oostelijke provincie Jiangxi. Een bouwsteiger naast een koeltoren zou door onbekende oorzaak zijn ingestort. Op foto's op Twitter is te zien dat reddingswerkers op zoek zijn naar overlevenden onder het puin.

CGTN
@CGTNOfficial
#UPDATE Death toll from scaffold collapse rises to over 40 in a power plant Jiangxi Province, Xinhua reports quoting rescue staff
2 jaar geleden

Dodelijke ongevallen gebeuren relatief vaak in China in de industrie of bijvoorbeeld in kolenmijnen. De veiligheidsvoorschriften worden slecht nageleefd en er is veel corruptie. 

De onvrede over slechte arbeidsomstandigheden neemt toe en president Xi Jinping heeft vorig jaar toegezegd extra maatregelen te zullen nemen.

STER Reclame