De begrafenis van een Pakistaanse militair die vorige week bij beschietingen omkwam
NOS NieuwsAangepast

Doden bij beschieting door India van Pakistaans Kashmir

Bij een artilleriebeschieting door het leger van India zijn in Pakistan twaalf burgers omgekomen. De meesten zaten in een bus die door een granaat werd geraakt, zegt Pakistan. Een onbekend aantal mensen raakte gewond.

De beschieting door de Indiase troepen volgt op de dood van drie Indiase militairen in het grensgebied tussen het Pakistaanse en Indiase deel van Kashmir. De drie liepen daar patrouille. Het lichaam van een van hen was hevig verminkt, vermoedelijk door de onbekende aanvallers. "De wraak voor deze laffe daad zal groot zijn", voorspelde een woordvoerder van het Indiase leger.

Ook zouden de Indiase troepen hebben gereageerd op een schending van het staakt-het-vuren door het Pakistaanse leger.

India beschiet een passagiersbus in Pakistan

De spanning in het gebied liep op na een aanval in september van rebellen op een Indiase legerbasis. Daarbij kwamen 21 Indiase militairen om het leven. Indiase troepen trokken daarna de grens over om de rebellen aan te vallen in Pakistan, waar ze hun bases hebben.

De afgelopen weken namen de beschietingen van de legers van beide landen over en weer toe. Deze week alleen al vielen aan beide kanten zeker 18 doden, schrijft persbureau AP.

Sinds 1947 leidden spanningen om Kashmir al twee keer tot een oorlog tussen Pakistan en India. Beide landen hebben een claim op heel Kashmir.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl