NOS SportAangepast

Oud-judoka Huizinga op de bres voor 'buiten spelen voor volwassenen'

Huizinga op de bres voor 'buiten spelen voor volwassenen'

Met oud-judoka Mark Huizinga als voorzitter wil de Nederlandse survivalrunbond de wereld gaan veroveren. De eerste stap werd maandagavond gezet, toen de bond groen licht kreeg om lid te worden van sportkoepel NOC*NSF.

"Survivalrun is een hardloopwedstrijd in de natuur, waarbij je onderweg hindernissen tegenkomt", aldus Huizinga. "Het is erg uitdagend en pittig. Je bent wel een paar uur onderweg om de finish te halen. Een soort buiten spelen voor volwassenen."

  • NOS
    De Nederlandse survivalrunbond mag toetreden tot het NOC*NSF
  • NOS
    De Nederlandse survivalrunbond mag toetreden tot het NOC*NSF
  • NOS
    De Nederlandse survivalrunbond mag toetreden tot het NOC*NSF

Olympische Spelen

Nieuwe sporten als skateboarden en sportklimmen staan bij de volgende Olympische Zomerspelen, in 2020 in Tokio, op het programma. Misschien een voorland voor de Nederlandse survivalrunbond?

Dat gaat nog wel even duren volgens Huizinga, die in 2000 in Sydney olympisch goud veroverde in de categorie tot 90 kilogram. "Dan hebben we het over vijftig of zeventig jaar. Maar in deze vorm hebben we deze sport alleen in Nederland en België. Dus we zullen eerst op alle continenten grote competities moeten hebben, voordat we kans maken op de Olympische Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl