Oud-judoka Huizinga op de bres voor 'buiten spelen voor volwassenen'

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Huizinga op de bres voor 'buiten spelen voor volwassenen'

Met oud-judoka Mark Huizinga als voorzitter wil de Nederlandse survivalrunbond de wereld gaan veroveren. De eerste stap werd maandagavond gezet, toen de bond groen licht kreeg om lid te worden van sportkoepel NOC*NSF.

"Survivalrun is een hardloopwedstrijd in de natuur, waarbij je onderweg hindernissen tegenkomt", aldus Huizinga. "Het is erg uitdagend en pittig. Je bent wel een paar uur onderweg om de finish te halen. Een soort buiten spelen voor volwassenen."

1/3De Nederlandse survivalrunbond mag toetreden tot het NOC*NSF NOS
2/3De Nederlandse survivalrunbond mag toetreden tot het NOC*NSF NOS
3/3De Nederlandse survivalrunbond mag toetreden tot het NOC*NSF NOS

Olympische Spelen

Nieuwe sporten als skateboarden en sportklimmen staan bij de volgende Olympische Zomerspelen, in 2020 in Tokio, op het programma. Misschien een voorland voor de Nederlandse survivalrunbond?

Dat gaat nog wel even duren volgens Huizinga, die in 2000 in Sydney olympisch goud veroverde in de categorie tot 90 kilogram. "Dan hebben we het over vijftig of zeventig jaar. Maar in deze vorm hebben we deze sport alleen in Nederland en België. Dus we zullen eerst op alle continenten grote competities moeten hebben, voordat we kans maken op de Olympische Spelen."

STER Reclame