Raphael Varane viert zijn 1-0, met Sergio Ramos in de achtervolging

Real Madrid door, recorduitslag in Dortmund

Real Madrid heeft de knock-outfase van de Champions League bereikt. De Spaanse titelhouder won met 2-1 bij Sporting Portugal, dat met Legia Warschau gaat uitmaken wie er een doorstart maakt in de Europa League. De Polen verloren in een sensationele wedstrijd met 8-4 bij Borussia Dortmund.

Sporting Portugal, met Marvin Zeegelaar en Bas Dost in de basis, zag een sterke eerste helft niet beloond worden. Real kwam op 1-0 dankzij Raphael Varane, die de bal voor z'n voeten kreeg na een mispeer van Ronaldo.

Met tien man (een rode kaart voor João Pereira) kwam Sporting na rust op 1-1 via een strafschop, na hands van Fábio Coentrão) van Adrien Silva. Maar drie minuten voor tijd kopte Karim Benzema alsnog de 2-1 voor Real binnen.

Nuri Sahin juicht na de derde goal van Borussia Dortmund

Het al geplaatste Borussia Dortmund won thuis met liefst 8-4 van Legia Warschau. In een knotsgekke eerste helft opende Legia na tien minuten het bal via Aleksandar Prijovic. Vervolgens vielen er zes treffers in een kwartier, eentje voor de Polen (opnieuw Prijovic) en vijf voor de Duitsers. Eerst was het twee keer Shinji Kagawa, daarna Nuri Sahin, Ousmane Dembélé en Marco Reus. En tussendoor kopte Prijovic ook nog eens op de lat.

Na rust gingen de ploegen gewoon op dezelfde weg door, alsof ze samen bezig waren een record uit de boeken te spelen. En dat record kwam er ook. Het Champions League-duel AS Monaco-Deportivo La Coruña leverde in 2003 de ongelooflijke score 8-3 op. Dortmund en Legia gingen daar met 8-4 overheen.