Tim van Rijthoven in actie tijdens een training met het Davis Cup-team
NOS SportAangepast

Krajicek geeft ook Van Rijthoven wildcard ABN Amro-toernooi

Tim van Rijthoven heeft een wildcard ontvangen voor het ABN Amro-toernooi. De 19-jarige Brabander ontvangt volgens toernooidirecteur Richard Krajicek de invitatie op basis van zijn prestaties van afgelopen seizoen.

Van Rijthoven geldt als het belangrijkste talent in het Nederlandse tennis. Hij is de nummer 336 van de wereld en lid van het Nederlandse Davis Cup-team. In augustus mocht de tennisser al even aan het grote werk ruiken op het ATP-toernooi van Winston-Salem.

"Tim staat op een belangrijk punt in zijn tenniscarrière. Hij heeft het afgelopen seizoen flinke progressie geboekt en onder meer Davis Cup gespeeld", licht Krajicek de wildcard toe. "Nu kan hij weer een volgende stap gaan maken."

"Het past in ons beleid om jong talent een kans te bieden om het tegen de wereldtop op te nemen. Bovendien heeft een Nederlander altijd meerwaarde voor het toernooi."

Eerder gaf Krajicek een wildcard aan Robin Haase, waardoor de toernooidirecteur twee van de drie speciale startbewijzen heeft verbruikt.

Deelnemersveld

Rafael Nadal, Stan Wawrinka, David Goffin, Tomás Berdych, Marin Cilic, Jo-Wilfried Tsonga en Borna Coric werden eveneens al vastgelegd voor het toernooi dat komend jaar van 13 tot en met 19 februari plaatsvindt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl