NOS NieuwsAangepast

Vliegtuig op Schiphol raakt passagiersbrug

Op Schiphol heeft een vliegtuig vanmiddag een passagiersbrug van een gate geraakt. Er vielen geen slachtoffers, zegt een woordvoerder van Schiphol, wel is er materiële schade.

Een woordvoerder van Schiphol zegt dat er geen passagiers aan boord waren van het toestel. Of er mensen op de brug waren, kan hij niet zeggen. De botsing gebeurde tijdens het dokken, het inparkeren.

Het toestel, een Airbus 340, is van Air Berlin, maar het zou vliegen voor TUI, dat het vliegtuig had gecharterd. De vlucht is door de botsing vertraagd.

Taxiën

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet een verkennend onderzoek naar het incident. Een motor van het vliegtuig raakte de brug, meldt de raad.

Aan het einde van de middag zijn OVV-onderzoekers, na een melding, naar de luchthaven gegaan. Of het blijft bij een verkennend onderzoek of dat er een groter onderzoek wordt ingesteld is nog niet bekend. Het hangt ervan af of er lessen te trekken zijn uit het incident, of er mogelijk sprake is van een structureel probleem en in hoeverre een OVV-onderzoek toegevoegde waarde heeft, zegt een woordvoerder van de raad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl