De schade door de eerste najaarsstorm van dit jaar lijkt mee te vallen. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars. Aan de kust werd gisteren op veel plekken windkracht 9 gemeten. In het binnenland bereikten windstoten snelheden tot honderd kilometer per uur.

De verzekeraars maken een schatting van de schade als het bedrag boven de 15 miljoen euro uit lijkt te komen. Volgens een woordvoerder zat de storm van gisteren daar ruim onder: "We vinden het heel vervelend voor iedereen die schade heeft geleden, maar een storm als deze komt een paar keer per jaar voor."

Omgewaaide bomen

De brandweer kreeg door het hele land honderden meldingen van schade binnen. Op veel wegen lagen omgewaaide borden en bomen. In Arnhem raakten vijf mensen gewond toen terrasschermen omwaaiden.

Boswachters brengen vandaag de schade in kaart en obstakels worden opgeruimd.

Door de najaarsstorm is de klimop aan een woning in 's-Gravenzande als een pakket naar beneden gekomen WOS/Dennis van Schie

Een stel in 's-Gravenzande is juist blij met de stormschade. Het paar had net een huis gekocht met klimop over de hele achtergevel. De plant zat al dertig jaar tegen de muur, maar door de storm is de klimplant losgeraakt. Het hele pakket is naar beneden gekomen.

De nieuwe eigenaar vindt het volgens Omroep West niet erg dat de plant is "weggewaaid." 

STER reclame