Amerikaanse agent doodgeschoten, tweede agent kritiek

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Agent VS doodgeschoten, anderen gewond

In de Verenigde Staten zijn opnieuw agenten neergeschoten. Dat gebeurde op zeker vier plaatsen verspreid over het land.

In San Antonio in Texas werd een agent doodgeschoten die in zijn auto een bekeuring aan het uitschrijven was aan een motorrijder. Een automobilist kwam van achteren aanrijden, stapte uit, liep naar de politieauto, schoot de agent dood en reed weer weg.

De politie zegt ervan uit te gaan dat er geen verband is tussen de motorrijder en de schutter. Het motief voor het doodschieten van de agent is onduidelijk. Er zou inmiddels een verdachte zijn aangehouden.

In St. Louis werd een agent zonder duidelijke aanleiding in zijn hoofd geschoten Reuters

Kritiek

Later op de dag werd in St. Louis een agent zonder duidelijke aanleiding in zijn hoofd geschoten. Hij werd twee keer in zijn gezicht geraakt. 

De 46-jarige agent, die al twintig jaar bij het korps werkt, zat in zijn auto toen een ander voertuig naast hem stopte en de inzittende op de agent schoot. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar overleeft het waarschijnlijk wel.

Volgens burgemeester Francis Slay was de aanval specifiek op de agent gemunt. "Hij hield niemand aan, hij richtte zijn wapen niet. Dit is traumatisch" zegt de burgemeester. "We moeten de dader vinden." 

De andere twee incidenten waren bij verkeerscontroles, in Missouri en Florida. De neergeschoten agenten raakten lichtgewond.

Agent Benjamin Marconi (50) kwam om bij de schietpartij in San Antonio Reuters

Dallas

De laatste maanden werden agenten in de Verenigde Staten vaker aangevallen. In juli werden vijf agenten in Dallas doodgeschoten die bij een demonstratie tegen politiegeweld stonden. Een paar dagen later werden drie agenten in Baton Rouge doodgeschoten. 

Eerder deze maand werden in de staat Iowa twee agenten doodgeschoten bij soortgelijke aanvallen als in St. Louis en San Antonio. 

Het geweld tegen agenten laaide op na een aantal arrestaties van zwarte Amerikanen die daarbij om het leven kwamen. 

STER Reclame