Michael van Gerwen Pro Shots

Michael van Gerwen heeft weer eens laten zien de absolute nummer één van de dartswereld te zijn. De Brabander prolongeerde zijn titel op de Grand Slam of Darts door in de finale af te rekenen met James Wade: 16-8. Het was alweer zijn 24ste toernooizege dit seizoen, een evenaring van het record van Phil Taylor.

Wade opende de partij sterk en trok zijn hoge niveau van de halve finale, waarin hij een knappe zege boekte op de als tweede geplaatste Gary Anderson, door. Via een 112 finish kwam Wade op een 3-1 voorsprong en kreeg vervolgens de kans om verder uit te lopen. 

Kantelpunt

Maar Wade miste een dubbel op 4-1 en Van Gerwen kwam via dubbel 5 terug naar 3-2. Het bleek het kantelpunt in de partij, want daarna toonde de Nederlandse favoriet zijn klasse. Zonder een al te hoog gemiddelde (98,74) liep Van Gerwen gemakkelijk weg bij Wade (90,73) en verzekerde zich daarmee van de winstpremie van 102.500 Engelse ponden (119.500 euro). 

Het is de tweede keer dat Van Gerwen de titel op zijn naam schrijft. Vorig jaar was hij in de finale dartslegende Phil Taylor de baas. In 2012 verloor Van Gerwen de eindstrijd van Raymond van Barneveld. 

In Wolverhampton verzamelden zich de afgelopen negen dagen winnaars van de televisietoernooien van beide bonden, de PDC en de BDO. Van Barneveld strandde in de kwartfinales. Een ronde eerder eindigde het toernooi voor Benito van de Pas en Danny Noppert. 

Over een maand vindt het WK plaats in Londen. 

STER reclame