Kasper Dolberg en Daley Sinkgraven

Dolberg is snel, maar niet zo snel als Van Basten

Soms is er twijfel of een hattrick wel een echte hattrick is, maar veel zuiverder dan die van Ajacied Kasper Dolberg zondagmiddag tegen NEC worden ze niet. Hij maakte in één helft drie goals zonder dat er iemand anders tussendoor scoorde.

Binnen 37 minuten had de pas 19-jarige Deen zijn hattrick binnen. Marco van Basten deed het in 1984 tegen DS'79 (7-2) in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen nog beter. Na 22 minuten had hij er al drie in liggen, waarvan twee uit een strafschop.

Van Basten, destijds ook pas 19 jaar, maakte na zijn hattrick nog twee goals in die wedstrijd.