Vreugde bij spelers van Roda JC na treffer tegen AZ
NOS VoetbalAangepast

AZ laat kostbare punten liggen in Kerkrade

In een stormachtig Kerkrade hebben AZ en Roda JC, in een duel dat pas na de rust kon boeien, met 1-1 gelijkgespeeld.

Zo onstuimig als de wind was in het Roda-stadion, zo kalm verliep de eerste helft. Tot Ron Vlaar in de 39ste minuut de bal knullig inleverde bij Abdul Ajagun, die na een lange run de bal snoeihard tegen de Alkmaarse touwen joeg. Het was de eerste eredivisietreffer van de Nigeriaan.

Met wind mee ging AZ na rust op zoek naar de 1-1. Hoewel Roda zich niet liet terugdringen, viel de gelijkmaker toch. Wout Weghorst schoot raak met een fraaie volley.

  • Pro Shots
    John van den Brom op de tribune, links Max Huiberts
  • Pro Shots
    Wout Weghorst doeltreffend tegen Roda JC

AZ drong daarna wel aan, maar wist niet door te drukken. Sporadisch kon Roda zelfs nog voor dreiging zorgen. Kort voor tijd was Muamer Tankovic nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn krul landde op het dak van het doel.

Roda JC blijft laatste, maar staat nog maar een punt achter Go Ahead Eagles en Willem II. AZ blijft staan op de vijfde plaats.

Vlaar schuldbewust

Dat juist de geroutineerde aanvoerder Ron Vlaar in de fout ging bij de openingstreffer was opmerkelijk. Vlaar maakte in de rust in de kleedkamer al zijn excuses voor zijn nonchalance. "Dat is logisch, denk ik. Je kunt er niets meer aan veranderen. Wij komen hier om te winnen; dat is niet gebeurd en daar is mijn fout debet aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl