NOS VoetbalAangepast

Juichen tégen Feyenoord? Zover is Achahbar nog niet

Achahbar en Schenkeveld keren terug naar De Kuip

De één is 22 jaar en verliet De Kuip pas afgelopen zomer. De ander telt 25 lentes en speelde ruim zes jaar geleden zijn laatste competitiewedstrijd voor Feyenoord. Maar voor beide PEC Zwolle-spelers, zowel Anass Achahbar als Bart Schenkeveld, wordt het zondagmiddag (16.45 uur) een speciaal duel in Rotterdam.

"Ik heb heel mijn leven daar gevoetbald", stelt Achahbar. "Dit is het eerste jaar dat ik weg ben. De eerste wedstrijd dat ik in een ander shirtje tegenover mijn oude club sta."

Dat hij speelt lijkt zeker. Of hij ook zal scoren is een andere vraag. Zijn totaal voor PEC tot nu toe? Nul treffers. "Of de druk daardoor toeneemt? Nee, niet echt. Ik denk dat ik bij mijn vorige club meer druk had. Maar hier vliegen ze er niet in, wat bij mijn vorige club wel zo was. Ik denk dat ik gewoon geduldig moet zijn."

Annas Achahbar in de B1 van Feyenoord (2010-2011)

Competitiewedstrijden Achahbar

DuelsGoals
2016/2017PEC Zwolle120
2015/2016Feyenoord72
2014/2015Feyenoord124
2013/2014Arminia Bielefeld111
2012/2013Feyenoord70
2011/2012Feyenoord70

'Feyenoord mooiste club van Nederland'

Waar Achahbar nog veel bekenden tegen zal komen, ligt dat voor Schenkeveld iets anders. Ook hij maakte zijn profdebuut in De Kuip, maar zijn laatste competitiewedstrijd dateert van mei 2010.

Na veel blessureleed en avonturen bij Excelsior en Heracles, kwam hij vorig seizoen in Zwolle terecht. "Mijn lichting is allemaal wel een beetje vertrokken uit De Kuip. Anass' lichting voetbalt daar nu", aldus de 25-jarige verdediger.

Wel wil hij ooit terug naar Rotterdam. "Ja, het is sowieso de mooiste club van Nederland. Maar ik ben daar nog niet. Ik moet seizoenen achter elkaar fit moet zijn en ik moet gaan spelen. Dan pas denk ik aan zo'n stap."

22 maart 2015 was de dag van Anass Achahbar. Hij scoorde twee keer voor Feyenoord tegen PSV

Juichen tegen Feyenoord?

Ook Achahbar droomt al van een rentree. "Ja, ooit wil ik dat." Gaat hij eigenlijk wel juichen, mocht hij in De Kuip zijn eerste treffer voor PEC maken? "Dat moet ik dan zien. Dat weet ik nog niet..."

Schenkeveld is meer bezig met de nul houden. "Zo lang mogelijk, dan worden ze nerveus." Heel veel kans geeft hij zijn club op voorhand niet. "Je moet realistisch zijn. Het is wel Feyenoord-uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl