Portugese politie
NOS NieuwsAangepast

Nederlander aangehouden in verband met weggelopen meisjes

In Portugal is een Nederlandse man van 34 opgepakt in verband met de zaak van de weggelopen meisjes uit Bergen op Zoom. Hij wordt verdacht van het onttrekken van minderjarigen aan het ouderlijk gezag. Nederland zal om zijn uitlevering vragen of heeft dat al gedaan.

De opgepakte man heeft een Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Hij was al in Portugal toen de meisjes daar aankwamen. Of hij hen kende is niet bekend. In de nacht van zaterdag op zondag werd hij in de plaats Albufeira door een andere Nederlander in gezelschap van de meisjes gezien. Die Nederlander belde de politie.

Femke en Sam

De opgepakte man was bij de meisjes toen de Portugese politie hen aantrof. Van ontvoering is volgens de politie geen sprake. Wel had hij de ouders of de politie moeten waarschuwen, omdat de meisjes minderjarig zijn.

De familie zegt niets van de arrestatie van de man te weten en verwijst de media door naar politie en justitie. Wel zegt de familie in een persbericht dat ze de pers dankbaar is:

De familie Bruijs en Lucas willen jullie ontzettend bedanken voor de uitgebreide media aandacht rondom de vermissing van de twee meisjes. “Wat begon met een facebook bericht, heeft uiteindelijk geleid tot nationale en internationale media-aandacht. We zijn er van overtuigd dat deze media aandacht heeft bijgedragen aan het vinden van de meisjes.” Het onderzoek gaat nu de volgende fase in. De meisjes zullen namelijk op korte termijn naar Nederland komen. Ze zullen dan door de politie worden verhoord en de politie en justitie gaan verder met het onderzoek in deze zaak.

De zestienjarige meisjes Sam en Femke stapten dinsdag in Eindhoven in het vliegtuig naar het Spaanse Málaga. Daarna waren ze dagenlang spoorloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl