Kramer na eerste verlies: deze doet geen pijn

Kramer: deze nederlaag doet geen pijn

Na acht zeges op rij moest Sven Kramer er dan toch aan geloven. De 1.500 meter in Nagano werd niet gewonnen en dat betekende zijn eerste nederlaag van het schaatsseizoen. "Ik was al boven mijn gemiddelde van één goede 1.500 meter per jaar", grapte Kramer.

Daarmee werd direct duidelijk dat Kramer niet wakker zal liggen van deze nederlaag. "Deze doet geen pijn. Ik zag het al een beetje aankomen. Ik was niet helemaal fris meer. Veel weekenden rijden. Ik rijd natuurlijk de 5 kilometer, de ploegenachtervolging en de 1.500 meter. Ik zeg niet dat het niet kan, maar de scherpte is er een beetje af", aldus Kramer.

Vandaag was ik gewoon niet goed genoeg om te winnen.

Sven Kramer

Eigenlijk was het na de opening en de eerste ronde al duidelijk dat Kramer niet ging winnen. Joey Mantia, de uiteindelijke winnaar, was sneller, maar ook Kjeld Nuis (zilver). "Het was gewoon geen goede rit. Niet agressief genoeg. Ik opende ook te langzaam. Vandaag was ik gewoon niet goed genoeg om te winnen."

Kramer reist nu terug naar Nederland. Over twee weken komt hij niet in actie bij de wereldbeker in Astana. Hij kiest voor een trainingskamp in Collalbo. Of Kramer bij de vierde wereldbeker van het seizoen - over drie weken in Heerenveen - weer van de partij is, weet hij nog niet.

Nuis: had graag de dubbel gepakt

Kjeld Nuis stond heel anders voor de camera. Hij was dicht bij de zege, wat zijn tweede gouden medaille van het weekend had betekend. Zaterdag won hij al de 1.000 meter. "Ik had graag de dubbel gepakt. Dat was supermooi geweest. Het was een heel goede rit, maar net te weinig."

Nuis had wel een goed gevoel overgehouden aan zijn race. "Na gisteren wist ik dat ik het kon. In de laatste ronde gaf ik het weg. De benen zaten vol."

Nuis: een heel goede rit, maar net te weinig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl