Drie nieuwe astronauten en een stukje Mars in ISS

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Warm welkom voor nieuwe astronauten in ISS

De bemanning van het internationale ruimtestation ISS is aangevuld met drie nieuwe astronauten, een Amerikaanse, een Rus en een Fransman. De drie waren twee dagen geleden in een ruimtecapsule vertrokken vanuit Bajkonoer in Kazachstan. Ze hebben zich in het ISS gevoegd bij drie mannen die er tot februari werken, een Amerikaan en twee Russen. De drie nieuwkomers blijven een half jaar. 

De Amerikaanse Peggy Whitson is met haar 56 jaar de oudste en meest ervaren vrouwelijke astronaut. Ze heeft er met diverse missies al bijna 400 dagen in de ruimte op zitten. Met haar mee reisden de Rus Oleg Novitskiy en Fransman Thomas Pesquet. 

De drie nieuwkomers in het ISS vlak voor vertrek EPA

De 38-jarige Fransman heeft op zijn eerste ruimtereis een klein stukje van een meteoriet van Mars meegenomen. De astronauten doen in het ruimtestation, zo'n 400 kilometer boven de aarde, laboratoriumonderzoek. 

ESA
@esa
Watch @Thom_astro @AstroPeggy & Oleg enter @Space_Station - our live coverage resumes 00:20 GMT (01:20 CET) #Proxima https://t.co/XFss0N7bSQ
2 jaar geleden

STER Reclame