Fredy Ribeiro (r) viert zijn goal met Stanley Elbers (l)

Excelsior de sterkste in Rotterdamse derby

Excelsior heeft op Woudestein de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam in zijn voordeel beslist. De Kralingers maakten met een 3-2 overwinning een einde aan een zegeloze reeks van zeven opeenvolgende eredivisiewedstrijden. Excelsiors laatste zege dateerde van 10 september tegen Heracles (3-1).

Buiten de goals viel er voor rust amper wat te beleven. De 0-1 na 22 minuten, een intikker van Loris Brogno op aangeven van Stijn Spierings, was zo'n beetje de eerste soepele aanval. Maar daarna ging het hard.

Fredy Ribeiro viert zijn goal
    Kenneth Dougall (l) in duel met Bas Kuipers (r)
    Sparta viert de openingsgoal van Loris Brogno
    Excelsior viert de overwinning

Stanley Elbers volleerde snoeihard de 1-1 binnen en nog binnen het half uur strafte Fredy koelbloedig een matige pass door het midden van Michel Breuer en een mislukte interceptie van Bart Vriends af.

Toen Thomas Verhaar na ruim een uur Hicham Faik duwde en Nigel Hasselbaink de penalty benutte, leek het duel gespeeld. Denzel Dumfries maakte het nog spannend door uit de rebound de 3-2 te maken, maar verder kwam Sparta niet.