PSV morst punten in Brabantse derby

Aangepast
Luuk de Jong heeft pijn aan z'n oor ANP

PSV heeft voor de zesde keer in dertien speelrondes puntenverlies geleden. In de Brabantse derby met Willem II kwam de landskampioen niet tot scoren: 0-0.

Waar Willem II vanaf de aftrap fel en gedreven te werk ging, opereerde PSV traag en ideeënloos. De eerste helft was er een om snel te vergeten. Bij Willem II viel Jordy Croux op met enkele goede acties rechts voorin en een lob over de uitstormende Jeroen Zoet, die de aanvaller daarbij torpedeerde, maar niet bestraft werd.

PSV kwam in de eerste helft niet verder dan twee kopballen van Luuk de Jong; de eerste werd moeizaam verwerkt door doelman Kostas Lamprou, de tweede verdween hoog over het Tilburgse doel.

Oleksandr Zinchenko in duel met Anouar Kali ANP

Vlak na rust veerde het publiek op bij een prachtig schot van Thom Haye, dat door Zoet knap over de lat werd getikt. Na 55 minuten moest de kersverse international Joshua Brenet met een blessure naar de kant. Jetro Willems was zijn vervanger.

PSV gaf even gas (Gastón Pereiro, Oleksandr Zintsjenko en De Jong stuitten op Lamprou), maar zakte daarna weer terug naar het bedenkelijke tempo van daarvoor. De grootste Eindhovense kans kwam op naam van De Jong, maar de spits, die al weken met een vormcrisis kampt, knikte de bal in zeer kansrijke positie naast het Tilburgse doel.

Einde aan reeks van 36 duels

Met de blanco score kwam een einde aan een periode van ruim twee jaar waarin PSV in elk uitduel wel minstens één keer doel trof. De laatste keer dat PSV buitenshuis niet tot scoren kwam, was op 28 september 2014 in Heerenveen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Joep Schreuder bij Willem II-PSV
Bekijk de wedstrijdstatistieken

STER Reclame