Aangepast

Trump maakt start met samenstelling regeerteam

President in spe Donald Trump is begonnen zijn regeerteam samen te stellen en heeft de eerste drie kandidaten voor zijn kabinet gevonden.

Mike Pompeo zal aan het hoofd staan van de inlichtingendienst CIA, oud-generaal Michael Flynn wordt nationaal veiligheidsadviseur en senator Jeff Sessions de nieuwe minister van Justitie.

Donald Trump heeft de eerste drie kandidaten voor zijn kabinet gevonden

Mitt Romney wordt genoemd als mogelijke minister van Buitenlandse Zaken. Volgens correspondent Wouter Zwart is dit wellicht dé handreiking van Trump aan het buitenland en aan Washington.

In opspraak

Sessions kwam in de jaren 80 in opspraak vanwege beschuldigingen van racisme, toen hij was genomineerd voor de functie van rechter bij het Federale gerechtshof. Hij zou hebben gezegd dat hij dacht dat de Ku Klux Klan "wel oké" was, totdat hij erachter kwam dat "sommige leden marihuana rookten". De Senaat moet zijn nieuwe baan als minister nog goedkeuren.

Priebus

Eerder werd al duidelijk dat de Republikeinse partijvoorzitter Reince Priebus de stafchef wordt van Trump en campagneleider Stephen Bannon zijn belangrijkste strategisch adviseur. Donald Trump wordt op 20 januari beëdigd als de 45ste president van de Verenigde Staten. Voor die tijd moet hij alle ministersposten rond hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl