NOS NieuwsAangepast

Vermiste Femke en Sam 'ongedeerd' gevonden in Portugal

'We zijn zeer opgelucht'

De twee meisjes uit Bergen op Zoom die dinsdag verdwenen, zijn vanmiddag gevonden in de Portugese kustplaats Albufeira. De twee tieners kwamen eerder deze week niet thuis uit school, vermoed werd dat ze het vliegtuig naar Spanje hadden gepakt.

Er waren namelijk camerabeelden op het vliegveld van het Spaanse Málaga waarop ze waren te zien. In die stad hadden ze ook gepind. Daarna zijn ze nog in Marbella gezien. De vaders van de meisjes reisden naar Spanje af om te flyeren. De politie ging niet uit van een misdrijf.

400 kilometer

De 16-jarige Femke Lucas en haar vriendin Sam Bruijs zijn nu in het Portugese Albufeira gevonden, zegt de politie. Vannacht kwam bij de Nederlandse politie een tip binnen van een Nederlander in Portugal die de meisjes daar had gezien.

Daarop waarschuwde de politie Portugese collega's, die de meisjes vanmiddag rond 16.00 uur vonden. Een van de vaders reist nu door naar Portugal om de twee op te halen.

Femke en Sam zijn in Portugal opgedoken

Rust

Waarom de vriendinnen zo onverwacht naar Zuid-Europa vertrokken, is nog steeds onduidelijk. Hoe ze in Portugal terecht zijn gekomen en wat ze sinds dinsdag hebben gedaan, is niet bekend. De twee zullen worden gehoord als ze weer terug in Nederland zijn. Wanneer dat is, is onbekend. De politie zegt dat er geen enkele aanwijzing is dat het om een misdrijf gaat.

Een woordvoerder van de ouders zegt dat de families eerst rust willen om het verhaal op een rijtje te krijgen.

De moeder van Femke Lucas hoorde het nieuws volgens Omroep Brabant op het politiebureau. Volgens haar zijn de meisjes ongedeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl