Bea Moedt

Obama is geland op Curaçao, of toch niet?

time icon Aangepast

Het ging gisteren als een lopend vuurtje over Curaçao: Barack Obama die mogelijk met zijn vliegtuig een tussenstop zou gaan maken op het eiland. De Amerikaanse president was onderweg van Berlijn naar Peru, waar hij dit weekend aanwezig is bij een top van de APEC.

Bij fotografe Bea Moedt gingen gistermiddag meteen alle alarmbellen af. "Ik heb gelijk actie ondernomen en heb allemaal mensen gebeld om informatie te verzamelen." Want als er bijzondere vliegtuigen naar Curaçao komen, gaat bij Moedt het bloed sneller stromen.

De Rotterdamse, die al bijna 25 jaar op het eiland woont, had al snel door dat het vliegtuig met Obama zelf niet zou landen. Maar de reserve-Air Force One en een Boeing 757 deden Curaçao wel aan, onder het toeziend oog van tientallen vliegtuigfanaten.

Voor de fanatieke vliegtuigspotter was het allesbehalve een teleurstelling dat Obama zelf niet even langskwam. "Dit is echt al te gek. Sommige mannen krijgen een nat kruis bij een mooie auto. Dus vul maar in hoe ik me voel", lacht Moedt.

Maar niets wint het van de 'blauwe zwaan' van KLM, vindt de fotografe. "Die Boeing 747 is een écht vliegtuig. En soms mag ik zelfs de baan op om tijdens de landing te fotograferen.” Tot voor kort leverde dat ook op Sint Maarten indrukwekkende plaatjes op.

Inmiddels is een van de toestellen van de Amerikaanse president weer vertrokken. "Maar die grote 747 staat hier nog. Ik sta nu tegen een mooi kontje aan te kijken met knipperende lichten. Dit is een echte kist." Waarschijnlijk blijft het toestel nog tot morgen op Curaçao, als Obama weer vertrekt vanuit Peru.

Ik heb eten en drinken bij me, dus ik red me wel.

Bea Moedt, fotografe

"En ik blijf hier zitten tot 'ie weer vertrekt. Al moet ik hier twee dagen wachten", zegt ze vol overtuiging. "Mijn dag kan nu al niet meer stuk. Ik heb eten en drinken bij me, dus ik red me wel. Zo'n kist zie je niet dagelijks. Nu is het moment."

STER Reclame