ANP

Spoorbeheerder ProRail is begonnen met het herstel van het spoor bij Winsum. Dat is zwaar beschadigd door een aanrijding tussen een trein en een melktankwagen. 

De werkzaamheden konden pas beginnen toen de trein en de melktankwagen zaterdag van het spoor waren gehaald. ProRail haalt vannacht het oude, zwaarbeschadigde spoor weg en maakt de grond rond het spoor schoon, omdat de trein diesel heeft gelekt. Morgen wordt naar verwachting het nieuwe spoor aangelegd, zodat maandag de treinen tussen Groningen en Roodeschool weer normaal kunnen rijden. 

Verdachten

De chauffeur van de melkwagen die gisteren in botsing kwam met de trein is na verhoor vrijgelaten. Na het ongeluk werd hij aangehouden. De 29-jarige man uit Coevorden blijft wel verdachte in het onderzoek. Ook de machinist, een man van 52 uit Slochteren, is als verdachte verhoord. 

De machinist en de chauffeur blijven volgens de politie nog wel verdachten totdat duidelijk is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

De Arriva-trein ontspoorde gisteren na een botsing met een tankauto met melk bij een onbewaakte spoorwegovergang. Van de vijftig passagiers raakten er drie ernstig gewond. Vijftien mensen liepen lichte verwondingen op. 

Berging ontspoorde trein Winsum

STER reclame