Berging ontspoorde trein Winsum begonnen

De Arriva-trein die gisteren ontspoorde bij Winsum is voor de helft opgeruimd. De laatste treinstellen worden met een hijskraan uit het weiland getakeld en op vrachtwagens gezet. 

De trein ontspoorde gistermiddag door een botsing met een melkwagen. Van de vijftig passagiers raakten er drie ernstig gewond. Vijftien mensen liepen lichte verwondingen op. De chauffeur van de melkwagen is aangehouden en gehoord. 

Vanochtend zijn het middelste en achterste treindeel van het spoor gehaald. Ze zijn op een dieplader gezet en afgevoerd. Het treinwrak wordt naar Zuidbroek gebracht voor onderzoek. "Wat er daarna mee gebeurt, is afhankelijk van de uitkomst van dat onderzoek", zegt een woordvoerder van Arriva.

ProRail verwacht aan het einde van de middag te kunnen beginnen met de herstelwerkzaamheden. Het spoor ligt volgens een woordvoerder "schots en scheef".

Na het ongeluk hebben sommige passagiers hun persoonlijke bezittingen moeten achterlaten in de trein. Die spullen worden door Arriva-medewerkers meegenomen, geregistreerd en opgeslagen. De eigenaren kunnen bellen met 0800-0200746, waarna ze hun bezittingen terugkrijgen.

Het treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool ligt zeker het hele weekend stil. ProRail verwacht dat er maandagochtend weer treinen kunnen rijden.

De ontspoorde trein en de melkwagen bij Winsum ANP

STER reclame