Verdriet bij Suzanne Struik (r) na de verloren finale tegen TOP
NOS SportAangepast

Zoete revanche moet de pijn bij PKC doen vergeten

Pijn en ongeloof. De verloren korfbalfinale om de nationale titel dreunt meer dan een halfjaar later nog altijd na bij PKC-speelster Suzanne Struik. Maar vanavond is er tijd voor revanche voor de Papendrechters.

"Ik vind het nog steeds moeilijk om over de finale te praten", erkent de 29-jarige Struik in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. Ze was samen met PKC bezig aan een uitmuntend seizoen. De ploeg kleineerde veel tegenstanders op weg naar de eindstrijd en bleef 35 duels ongeslagen.

Contrast

Tot aan de tweede helft van de finale leek PKC het goede jaar ook te bekronen met de titel. "We speelden een fantastische eerste helft. De beste die we ooit gespeeld hebben in een finale. Het is lastig om te spelen in een volle Ziggo Dome", vertelt Struik.

Maar ineens haperde de machine. TOP won met twee goals verschil. "Niets lukte meer", herinnert ze zich. "Nog steeds is het moeilijk om te bepalen waar het misging."

April: TOP verslaat PKC in finale

De speelster werkt naast haar sportcarrière als psycholoog. Dat komt haar goed van pas, nu ze voor de vierde keer in haar loopbaan een zware blessure heeft opgelopen. Negen weken geleden werd ze geopereerd aan haar schouder.

"Een blessure is als een rouwproces. Je moet uiteindelijk naar de fase van acceptatie. Voor mij was het al snel duidelijk dat ik een operatie nodig had, dus ging dat vrij snel."

Revanche

Ze heeft nog zeker twee maanden nodig om terug te komen en mist vanavond het openingsduel van PKC met, jawel, TOP. Een reprise van de finale in april.

"Ik heb vertrouwen in het team, ook zonder mij. We hebben veel talenten en meerdere internationals. Iedereen is uit op revanche tegen TOP en ik verwacht dat we winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl