NOS SchaatsenAangepast

Wüst: ik kan niet toveren

Ireen Wüst beleeft een ongelukkige start van het schaatsseizoen. Vorige week in Harbin viel haar 3.000 meter zwaar tegen: ze werd zevende. Een week later in Nagano zit ze wel dichter bij de eerste drie, maar de oude Wüst is er nog niet. Reden? Nekproblemen.

"Ik had kramp in mijn nek. Ik had de reis niet heel goed verteerd. De nek is mijn zwakke plek. Ik heb me dus niet kunnen voorbereiden zoals ik had gewild. Tot de vier, vijf rondjes ging het best wel goed. Maar ik kreeg een beetje kramp en dan zijn de laatste twee rondjes zwaar", verklaart Wüst.

Dat de 3.000 meter nog niet loopt zoals ze wil vindt ze vervelend. "Ik wil anders. Ik zit er nu wel goed bij. Alleen ik kan helaas niet toveren. Ik voelde me wel goed genoeg om te rijden. Ik heb er ook geen spijt van dat ik ben gestart."

Wüst herstelde afgelopen week in een kamer zonder licht en geluid. "Dat is het beste. De filter voor licht en geluid is dan kwijt. Dan herstelt het wel snel. Je mist wel een dag daardoor. Dat is jammer. Vanavond vroeg naar bed, lekker slapen. Morgen is het maar tweeënhalf rondje gelukkig."

Eerste WB-zilver De Jong

Wat Wüst niet lukt, lukt haar teamgenoot Antoinette de Jong wel. Sterker nog: De Jong schaatste haar beste wereldbekerwedstrijd tot dusver. Nog nooit won ze zilver. "Dat is wel heel speciaal. Drie jaar geleden schaatste ik een wereldrecord bij de junioren, nu ben ik tweede bij de senioren."

De Jong: dit is wel heel speciaal

De Jong is dus in vorm en daar wil ze van profiteren. Ze slaat daarom de derde wereldbeker niet over. "Ik ga gewoon rijden in Astana."

Morgen

Zaterdag staat voor Wüst de 1.000 meter op het programma. Ook de ploegenachtervolging wordt verreden, maar Wüst is in tegenstelling tot vorige week reserve. Marrit Leenstra, Antoinette de Jong en Marije Joling zullen gaan starten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl