ANP
NOS NieuwsAangepast

'Verdachte Posbankmoord bekent schuld'

Een van de verdachten van de Posbankmoord heeft schuld bekend. Regionale media schrijven dat zijn advocaat dat heeft bevestigd. De verdachte, Frank S., heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Alex Wiegmink in 2003.

De 55-jarige S. meldde zichzelf bij de politie nadat Opsporing Verzocht aandacht had besteed aan de coldcasezaak. De verdachte had eerder deze maand tegenover zijn buurman al toegegeven dat hij betrokken was bij de moord. Nu heeft hij ook aan de politie opening van zaken gegeven.

De andere man die werd aangehouden in verband met de moord op Wiegmink, Souris R. (43), heeft nog geen bekentenis afgelegd. Volgens de krant De Gelderlander heeft zijn dna-spoor geleid tot een doorbraak in de zaak. Het dna van R. werd gevonden op een zelfgemaakte bivakmuts die in een vuilnisbak lag bij de uitgebrande auto van Wiegmink in Erp.

Van beide verdachten werd gisteren het voorarrest verlengd met negentig dagen. Op 15 februari dient de zaak in een regiezitting in de rechtbank in Arnhem.

'Geen drugs'

De advocaat van S. noemt haar cliënt de "ideale verdachte". Volgens haar verleent hij volledige medewerking aan het onderzoek. Over het motief voor de moord wilde de strafpleiter nog niets zeggen. "Het heeft in ieder geval niets met drugs te maken", liet ze weten aan het Eindhovens Dagblad.

Het lichaam van de 44-jarige Alex Wiegmink werd dertien jaar geleden gevonden in een uitgebrande auto in Erp in Noord-Brabant. Volgens de politie lijkt het erop dat het slachtoffer nooit iets verkeerd heeft gedaan. Wiegmink was mogelijk de verkeerde man op de verkeerde plaats.

Gisteren werd ook duidelijk dat S. en R. in 2003 allebei al eens werden gehoord in deze zaak. De politie sprak hen destijds als getuigen en niet als verdachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl