RTV Oost

Rechtbank: schouwarts pleegde meineed na dood vrouw

tijd van publicatie Aangepast

De schouwarts die een natuurlijke dood vaststelde bij een vrouw die later vermoord bleek, heeft meineed gepleegd. Dat concludeert de rechtbank in Zwolle. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur.

De GGD-arts werd in juli 2013 opgeroepen nadat de vrouw dood onderaan de trap van haar herenhuis was gevonden. De schouwarts (62) trok al snel de conclusie dat de weduwe door een ongelukkige val om het leven was gekomen.

Bankrekening geplunderd

Later onderzoek toonde aan dat de vrouw door geweld om het leven was gekomen. Dagen na haar dood bleek dat haar computerhulp de bankrekening van de weduwe had geplunderd. Die man is in hoger beroep veroordeeld tot elf jaar celstraf voor het doodslaan van de vrouw, schrijft RTV Oost.

Tijdens de rechtszaak zei de schouwarts dat hij van de huisarts van de weduwe had gehoord dat ze al langer valproblemen had. Maar de huisarts zegt dat de schouwarts hem nooit heeft gebeld.

De rechtbank oordeelt dat de schouwarts opzettelijk een onjuiste verklaring aflegde en dat er geen sprake is van een vergissing. 

Het Openbaar Ministerie had 120 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke cel geëist.

Dit is een artikel van

STER reclame