Alex Wiegmink, het slachtoffer van de Posbankmoord Politie

De twee mannen uit Veghel en Boekel die verdacht worden van de moord op Alex Wiegmink zijn dertien jaar geleden al gehoord in deze zaak. Toen niet als verdachten, maar als getuigen, bevestigt het Openbaar Ministerie aan Omroep Brabant.

Frank S. meldde zich een paar weken geleden zelf bij de politie, net na een uitzending van Opsporing Verzocht. In het programma werd aandacht besteed aan de zaak. De politie pakte later ook Souris R. op.

Het is niet duidelijk wat de aanleiding was om de mannen in 2003 te verhoren. "Het is te vroeg om nu al te zeggen hoe het onderzoek gelopen is. Dat geldt voor het lopende onderzoek, maar ook voor het onderzoek meteen na de moord", zegt het OM.

Uitgebrande auto

De zaak staat bekend als de Posbankmoord. Alex Wiegmink ging in 2003 hardlopen in het natuurgebied de Posbank op de Veluwe. Zijn lichaam werd gevonden in een uitgebrande auto in het Brabantse dorp Erp.

De zaak zat heel lang op dood spoor, tot anderhalve maand geleden. Toen werd er nieuw bewijs gevonden. Later vandaag wordt bekend of de voorlopige hechtenis van het tweetal wordt verlengd.

STER reclame