1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

'Goed burgerschap' beloond op Nationale Heldendag

Goed burgerschap is een medaille waard

Wie herinnert zich de reddingsactie van Vincent Bakker niet? Hij redde vorige maand op de A20 twee kinderen uit een brandende auto. Vanmiddag krijgt hij in Den Haag uit handen van premier Rutte een onderscheiding voor die heldendaad.

En hij is niet de enige die wordt geprezen voor "goed burgerschap". Het is namelijk Nationale Heldendag, een initiatief van het Carnegie Heldenfonds. Zo krijgt het drietal dat vorige maand vier kinderen uit een zinkende bakfiets redde een onderscheiding van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. 

'Ik bedacht me geen seconde en ben ze te hulp geschoten'

Het Carnegie Heldenfonds onderscheidt zelf Suzanne van Gemert en Sander Haine met de bronzen legpenning. Zij redden in de zomer van 2014 twee broertjes uit de zee bij Julianadorp.

"Juist in deze tijd is het van groot belang deze vorm van goed burgerschap onder de aandacht van de bevolking te brengen en daarom deze bijzondere vorm van burgermoed te benadrukken en deze helden te eren", zei Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland en voorzitter van het Carnegie Heldenfonds.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl