'Verliefdheid voor shorttrack is een beetje over'

Jorien ter Mors heeft besloten zich te richten op het langebaanschaatsen en haar individuele shorttrackcarrière achter zich te laten. "Ik heb twaalf jaar liefde gehad voor het shorttrack en die verliefdheid is nu een beetje over."

"Mijn gevoel zegt dat wat ik in het shorttrack wil halen, niet haalbaar gaat zijn. Zeker individueel", zegt de 26-jarige Ter Mors. De afgelopen jaren combineerde Ter Mors het shorttrack met het langebaanschaatsen en dat is ten koste gegaan van haar prestaties op de shorttrackbaan.

Ter Mors behaalde in 2014 de Europese titel in het shorttrack en schaatste in Sotsji naar olympisch goud op de 1.500 meter. Afgelopen seizoen veroverde Ter Mors op de langebaan de wereldtitel op de 1.000 en 1.500 meter.

Ter Mors: ik schaats goed, maar mis handigheid

Voor komend seizoen, als de Olympische Spelen zijn, prefereert ze dan ook de langebaan. En dat doet pijn om te zeggen. "Stel je hebt een relatie met iemand en het gaat na twaalf jaar uit. Zo voelt het", aldus een geëmotioneerde Ter Mors. "Ik vind de sport nog steeds supermooi, alleen dat gevoel heb ik zelf niet meer als ik race."

Wel in de aflossingsploeg

Ter Mors wil nog wel actief blijven in de aflossingsploeg, zeker met het oog op het WK in Rotterdam van volgend jaar. "In de relay ben ik een mooi plaatje in het team. Dat wil ik zeker niet weggooien voor iets dat in eigen land echt een groot spektakel gaat zijn. Misschien wordt dat mede mijn afscheid van de shorttracksport."

STER reclame