Rechtbanktekening van de 31-jarige verdachte Janet S. NOS

OM eist 20 jaar en tbs tegen verdachte van bijlmoord in chalet

tijd van publicatie Aangepast

Het Openbaar Ministerie eist twintig jaar cel en tbs tegen Janet S., de vrouw die verdacht wordt van de moord op zakenman Ton Kuijf. Kuijf werd tweeënhalf jaar geleden gevonden in een uitgebrand vakantiehuisje in Ermelo.

Volgens justitie heeft de 31-jarige S. hem om het leven gebracht met een hakbijl nadat ze de man naar het chalet had gelokt voor een seksdate. Er zouden eerdere afspraakjes zijn geweest, waarvan opnames waren gemaakt. Daarmee zou Kuijf zijn afgeperst, zegt het OM.

De officier van justitie noemt de moord een afslachting en beschrijft de vrouw als iemand met twee gezichten, schrijft RTV Utrecht. Volgens het OM is de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar. Mocht de rechter niet meegaan in de eis, dan is een levenslange gevangenisstraf op zijn plaats, vindt de aanklager.

S. heeft altijd ontkend dat ze de moord heeft gepleegd en zegt dat ze nooit seksueel contact met Kuijf (58) heeft gehad. Tijdens de rechtszaak barstte ze in tranen uit.

Volgens het OM werkte S. samen met drie anderen. Zij worden ervan verdacht dat ze het chalet in brand hebben gestoken en sporen hebben gewist. 

Eerder deze week schreven we al een artikel met een reconstructie van deze zaak. Dat vind je hier.

STER Reclame