Een Siamese kempvis in de kleuren van de Thaise vlag is verkocht voor een recordbedrag. Een liefhebber had ruim 1400 euro over voor het beestje, veel meer dan het oude record van 600 euro.

De vis heeft banen in rood, wit en blauw, net zoals de Thaise driekleur. Zijn eigenaar heeft hem dan ook dezelfde naam gegeven als de Thaise vlag, Trai Rong (driekleur).

De hobbykweker was de onlineveiling begonnen op 99 baht, ongeveer 2,50 euro. Hij had niet verwacht dat het dier zoveel in prijs zou stijgen. "Ik schrok toen er op de tweede dag 260 euro werd geboden. Ik had deze prijs nooit verwacht."

Wedstrijden

Kempvissen danken hun naam aan hun extreme territoriumdrift. Als twee mannetjes in hetzelfde aquarium worden geplaatst, zullen ze blijven vechten tot een het leven laat. In Azië worden zo wedstrijden gehouden tussen de dieren. 

De 'betta's' zijn daarnaast geliefde aquariumvissen vanwege hun sierlijke vinnen. Liefhebbers betalen geregeld hoge bedragen voor bijzondere exemplaren. Een Siamese kempvis leeft ongeveer drie tot vijf jaar.

STER reclame