Robin Haase ANP Pro Shots

Robin Haase heeft veel steun gehad aan Kristie Boogert toen de moord op zakenman Koen Everink het nieuws beheerste. De Hagenaar vond in de oud-proftennisster iemand bij wie hij in een moeilijke periode zijn verhaal kwijt kon.

"Ik heb met haar ontzettend veel gepraat", zegt Haase in Langs de Lijn En Omstreken, waarin hij terugblikte op zijn tennisjaar. "Zij fungeerde in die weken als het ware als mijn psycholoog. Dat was denk ik ook heel moeilijk voor Kristie, maar ik ben haar daar wel heel erg dankbaar voor."

'Boogert was als het ware een psycholoog voor mij'

Haase en Everink waren goede bekenden van elkaar. De zakenman reisde ter ontspanning een aantal weken per jaar mee met de tennisser.

De zaak kreeg een compleet andere wending toen Haase's coach Mark de J. hoofdverdachte werd in de moordzaak. Boogert fungeerde toen voor een aantal weken als coach van Haase.

Robin Haase en Kristie Boogert dit jaar tijdens Roland Garros NOS

Turbulente periode

De media stortten zich daarna op Haase. Hij deed zijn verhaal in de krant en ook op televisie. "Je wordt bijna verhoord. Ik snap dat wel, want ze willen een quote, ze willen nieuws en sensatie", kijkt hij terug op die turbulente periode.

"Het besef dat Koen er ineens niet meer was, kwam niet in één keer omdat ik toen drie uur achter elkaar door de pers werd gebeld om het erover te hebben en wat ik allemaal wist", aldus Haase.

"Het nieuws over de arrestatie van mijn coach kwam veel harder aan. Ineens stond mijn wereld op zijn kop. Ik moest daar echt aan wennen en er mee om zien te gaan."

Haase: mijn wereld stond op zijn kop

Haase blikt ook terug op het akkefietje met Juan Martin del Potro. De Argentijn noemde hem in oktober "een eikel" tijdens hun partij op het toernooi in Basel.

"Er is was eigenlijk niet zoveel aan de hand", zegt Haase. "Hij was een beetje gefrustreerd omdat ik toch nog aardig stond te spelen terwijl ik geblesseerd was. Ik neem ook weleens scheldwoorden in de mond."

'Del Potro was gefrustreerd. er was niet zoveel aan de hand'

Del Potro scheldt Haase uit voor eikel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame