NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk roept De Jong weer op

Bondscoach Bert van Marwijk heeft 25 spelers opgenomen in zijn voorselectie voor het oefenduel met Oostenrijk op woensdag 9 februari in Eindhoven.

Nigel de Jong, die na forse overtredingen in de WK-finale en in een competitieduel van zijn club Manchester City uit de selectie werd gezet, is ook weer van de partij.

Kevin Strootman, die in de winterstop Sparta verruilde voor FC Utrecht en afgelopen weekeinde excelleerde tegen Ajax, en Luuk de Jong van landskampioen FC Twente maken voor het eerst hun opwachting bij de Oranje-groep.

Arjen Robben, die na een half jaar blessureleed inmiddels weer voor Bayern München speelt, ontbreekt in het keurkorps van Van Marwijk. "Arjen en ik hebben uitgebreid met elkaar gesproken en we zijn beiden van mening dat hij wat meer tijd nodig heeft om op zijn oude niveau terug te keren. Ik ben in ieder geval blij dat het zo goed met hem gaat", aldus de bondscoach.

Selectie

Doel: Michel Vorm (FC Utrecht), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging: Gregory van der Wiel (Ajax), Hedwiges Maduro (Valencia), Erik Pieters (PSV), Peter Wisgerhof (FC Twente), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel, Urby Emanuelson (AC Milan), Kevin Strootman (FC Utrecht), Stijn Schaars (AZ), Demy de Zeeuw (Ajax), Wesley Sneijder (Internazionale), Nigel de Jong (Manchester City), Theo Janssen (FC Twente), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

Aanval: Eljero Elia, Ruud van Nistelrooij (Hamburger SV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Jeremain Lens (PSV), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuijt (Liverpool FC), Robin van Persie (Arsenal)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl