De gemeente Den Haag heeft een vrouw die onder werktijd haar baby borstvoeding wilde geven onterecht ontslagen. Dat oordeelt het College voor de Rechten van de Mens, meldt Omroep West

De vrouw wilde onder werktijd naar de opvang van haar dochtertje, op enkele minuten van haar werk, om borstvoeding te geven. Ze kreeg echter geen toestemming. Haar leidinggevende bood aan dat ze op de werkplek zou kunnen kolven, maar dat wilde de vrouw niet. 

De onenigheid eindigde in het ontslag van de vrouw. Zij diende daarop een klacht in omdat ze zich gediscrimineerd voelde op grond van haar geslacht. 

Het College voor de Rechten van de Mens geeft haar gelijk. De wet stelt dat vrouwen met een kind onder de negen maanden onder werktijd mogen kolven of borstvoeding geven. Ze mogen daarvoor een kwart van hun totale werktijd gebruiken. 

Of de Haagse ambtenaar haar baan nu terugkrijgt, is nog niet bekend. De gemeente Den Haag laat weten de uitspraak 'te bestuderen'. Uitspraken van het College zijn niet bindend maar worden in de meeste gevallen wel opgevolgd. 

STER reclame