Premier May eind oktober in Brussel
NOS NieuwsAangepast

Brexit-rapport gemaakt 'zonder medewerking van regering'

Het rapport van adviesbureau Deloitte waarin staat dat de Britse regering geen strategie heeft voor een brexit, is gemaakt zonder dat de regering zich daarmee bemoeid heeft. Volgens Deloitte was het memo bedoeld voor "intern gebruik".

In het memo staat dat het Britse kabinet het onderling niet eens is over de te varen koers voor een brexit. Door die onenigheid zou pas over een half jaar duidelijk zijn wat de Britten willen bereiken in de onderhandelingen met de EU.

Maar Deloitte zegt nu dat het rapport niet is gemaakt in samenspraak met de Britse overheid. "Het is een visie op de taak die de regering heeft. Het rapport is gemaakt zonder dat de regering is geraadpleegd en zonder informatie van ministeries."

De Britse regering herkent zich niet in het memo. "We zijn bezig met het voorbereiden van een succesvolle uitvoering van brexit", zegt een woordvoerder. Premier May heeft beloofd eind maart artikel 50 uit het Verdrag van Lissabon in werking te stellen. Daarmee begint het vertrek van de Britten uit de Europese Unie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl