Maartje Paumen
NOS SportAangepast

Paumen stopt bij Oranje: niet nog twee jaar alles aan de kant

Na Naomi van As en Ellen Hoog heeft ook Maartje Paumen besloten een punt te zetten achter haar interlandloopbaan. Daarmee neemt Oranje afscheid van de drie blikvangers van het vrouwenhockey van de afgelopen tien jaar.

"Na de Olympische Spelen in Rio kwam ik erachter dat het mooi is geweest en dat ik me niet nog twee jaar (voor het WK) kan committeren aan het Nederlands elftal en daarvoor alles aan de kant te schuiven", zegt Paumen.

Eindigen met zilver

Na Rio, waar Oranje zilver pakte, liet de strafcornerspecialiste nog weten dat ze door zou gaan ("je denkt: dit wil ik nog een keer meemaken"), maar daar kwam ze snel op terug.

De 31-jarige Paumen, die 235 interlands speelde en daarin 195 doelpunten maakte, was al enige jaren aanvoerster van het Nederlands team. Met Oranje won ze in 2008 (Peking) en 2012 (Londen) een goud op de Olympische Spelen.

Tevens werd ze met het Nederland twee keer wereldkampioen (in 2006 en 2014) en was ze drie keer de beste van Europa (2005, 2009 en 2011).

Wat gaat Paumen nu doen? "Ik blijf wel bij Den Bosch spelen op clubniveau, want ik heb nog veel plezier in het spelletje. Daarnaast komt er natuurlijk tijd en ruimte vrij om te kijken wat ik in de toekomst kan gaan doen."

"Ik heb altijd al een droom gehad dat ik mijn eigen koffietent wil starten, dus dat ga ik verder uitzoeken. En daarnaast geef ik presentaties clinics", laat Paumen weten.

Schuilt er een coach in haar? "Dat is iets voor de lange termijn. Ik vind coachen wel erg leuken, maar ik ga overal lekker de tijd voor nemen."

Een koffietent of toch trainster? Paumen weet het nog niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl